Home Om Piraeus Geografi
19
jul 11
Sist oppdatert 24. oktober 2011

Geografi

Piraievs eller Pireus, ligger 9 km sørvest for Athen, med utsikt over Martoum Sea, som leder til Saronic Gulf. Det er en halvøy omringet av hav (selvom den opprinnelig var geologisk sett var en øy), og har tre havner.

I 1834 ble det tomme området valgt til havna av moderne Athen. Allerede 450 BC var området tatt i bruk, men det ble ødelagt av romerne i år 85 BC. Først etter at Hellas fikk uavhengighet i det 19. århundre har stedet utviklet seg i nyere tid. Innbyggertallet (2002) er 1 000 000.

Pireus har gitt Athen en havn, i dag er den fremdeles hovedhavna til Athen, den største i og viktigste i middelhavsområdet. Den er en av de større havnene og industriområdene i Hellas. Byen har skipsverft, møller, industri som produserer landbruksutstyr. Både tekstiler, tepper, glass og kjemikaler blir produsert her. Her finner vi også er også en industriskole  (1938).  Pireus er en av de viktigste byene i Hellas pga. shipping, industri og transport.

Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)Norsk nynorsk (Norway)Polish (Poland)English (United Kingdom)

Søk

Special Offer