19
jul 11
Sist oppdatert 20. september 2011

Aegina

Plassering

Aegina er en vakker øy med rikholdig historie, mange arkeologiske steder er tilgjengelige for de som er interessert i historie. Vakre landskap for avslapping. I mytologien var Aigina, som var Asopo datter. Hun ble kidnappet av Zeus og han førte henne til en ørken øy hvor han inseminerte Aiakos, som ble en av tre dommere for undreverdenen.

I dag er ikke Aegina en øde øy, da turisme er en av hovedinntektene for innbyggerne. Den er bare 17,5 nautiske mil fra Pireus, og det gjør det til at det er attraktivt å dra dit både for greskes og for utenlandske turister.På dens 84 kvadratkilometer venter et utrolig landskap og vakker kyst på besøkende, Dette er verd å ha som et mål på reisen.
Utenom turisme er Aegina kjent for å være Pistachio's ”hovedstad”. Pistasjenøtten ble introdusert fra Syria for 100 år siden, og det har blitt en suksess, for den trives godt i jorda og klimaet her i Hellas. Landbruk og fisking er også viktige næringsveier for innbyggerne. For ikke å forglemme, så er Aeginas havn den nest travleste havnebyen i Hellas – etter Piraeus.

Denne øya er så nær Pireus at det er mulig å besøke den ved til alle årstider uten problemer. Det er jo godt, men ikke bli overrasket om du ikke føler deg alene om sommeren. Noen steder som i Aghia Marina med den berømte stranda burde du unngå, hvis du liker å være alene. Men utenom de mest beferdede veier, er det mulig å finne overraskende og roligere steder, selv under høysesongen. Kanskje det eneste du trenger for å ha en god tid er å leie en motorsykkel og utforske på egenhånd. Vårt råd er å være borte fra de mest turistbesøkte stedene på sommeren og noen helger, fordi denne øya er så nær hovedstaden at mange atenere har sitt andre hjem der. Faktisk er Aegina den behageligste av alle saroniske øyer, fordi den ligger nærmest Pireaus, men ikke bare det - det er en utrolig vakker øy. For å komme deg til Aeginas, kan du ta ferje eller Flying Dolphin fra Pireus. Det er den korteste turen fra Pireus, tar mindre enn en og en halv time (45 min med Flying Dolphin). Daglig er det mange ferjeavganger.

Når du så har kommet frem til øya, kan det være lurt å leie en sykkel eller motorsykkel for å se øya for deg selv. Men vanlig transport kan like gjerne bli brukt som taxi. Bussene reiser fra Kapodistrias-statuen ved nordre kai. Du kan risikere å måtte gjennom sentrum hver gang du vil bytte linje, fordi det er umulig å ta en direktebuss mellom noen steder på øya. Det er ingen tvil om at Aghia Marina er den mest populære stranda i Athen. Men et lettere og kortere alternativ er begge strendene i Aegina Town: Vårt råd er å gå et lite stykke og unngå den som er ved havna fordi den er skitten. Rett på den andre siden av Aegina kan du finne en bedre.

Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)Norsk nynorsk (Norway)Polish (Poland)English (United Kingdom)

Søk

Special Offer