19
jul 11
Sist oppdatert 25. juli 2011

Historie

De eldste bosetningene på Hydra er Mykeneiske, men vi har ikke så mye stoff om eldste historien. Vi har i alle fall fått forståelse av at den var tatt av Hermione som solgte den til Samos.

I det 15. århundr begynte Hydra å ta i mot albanske flyktninger og ortodokse kristene fra Epirus, Kreta, Evia og Kythnos. Hydras fremskutte sjømilitæriske rolle gjør seg gjeldenede i det 18. århundre, da den gikk under tilnavne ”Little England” fordi øya på den tiden kontrollerte transporten inn og ut av Middelhavet. Alt dette er basert på dens mektige handelsflåte som Hydra skaffet seg på 17-hundretallet. Selv under napoleonskrigene var det denne øyas flåte som brøt den engelske blokaden.

Under uavhengighetskrigen mot tyrkerne var Hydra den som bidro mest med skip og forsyninger. Likevel opplevde ikke øya noe økonomisk oppsving, snarere tvert imot. Befolkningen gikk stadig nedover, og noe markant skille med økonomisk vekst inntrådte ikke før turismen startet å gjøre seg gjeldende. Henry Millers ”Collossus of Marousi”, som har deler av sin ytre handling lant hit, bidro i så måte å trekke turister til øya.

Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)Norsk nynorsk (Norway)Polish (Poland)English (United Kingdom)

Søk

Special Offer