19
jul 11
Sist oppdatert 26. juli 2011

Severdigheter

HAVNEN I HYDRA

Hydras havn har sin egen sjarm, og kanskje er denselv verdt et besøk, ettersom Hydra er en av de vakreste havnelandsbyene i Hellas. Inne i denne amfiteaterformede havnen finnes et helt spektrum av liv: Restauranter, kafeteriaer, butikker, de lokale eseldrosjene... I tillegg til arkitekturen av imponerende 1800-talls steinbygninger. Disse husene er den perfekte scenen for øylivet til denne havnen. Mellom de mest overraskende gamle villaene finner du de bygd av Voulgaris, Koundouriotis (nå er den et museum for frigjøringskrigen) og Tombazis (det siste er et herberge for studenter fra Athens School of Fine Arts).

HYDRA BY

De tre hovedgatene i byen ender opp i havnen, som de vanligvis gjør i en havnelandsby. Den første, med en gang du kommer av båten, er Tombazi, nært ved eseldrosjestasjonen. Ved siden av Panagias-klosteret er gaten Mialouli, og den siste er Lignou, som knytter kontakten mellom havnen og landsbyen Kamini. Vårt råd er å vandre til du går deg vill innimellom disse bakgatene, uten en bekymring.

PANAGIA-KLOSTERET

Dette klosteret med det store klokketårned er plasser ved havnen. Selv om munkenes rom nå blir brukt til mer overflatisk bruk, som kommunale kontor, er det verdt et besøk, du kan se kirken, marmorhagen og et lite museum.

GÅTURER

I. En ekskursjon i retning vest tar oss til Kamini etter en femten minutters gåtur. Om du føler for å fortsette kommer du til Vlichos, og etterpå Molos. Stien slutter i Agios Nikolaos-bukten, eller du kan gå opp til Episkopi fra Molos. Det er mulig å returnere med vanntaxi eller ved å følge en rute innover på øya, som inkluderer besøk til Agia Marina-kapellet og det ruinerte klosteret Agia Irini.

II. En annen mulighet er å følge motsatt retning. Går du mot øst kan du finne den private stranden Mandraki, med noen vannsport-fasiliteter.

III. Turen innover på øya tilbyr mange vakre og spennende alternativ. Den mest berømte ruten er den som leder til Profeten Illias kloster. Dette klosteret ble grunnlagt i det 19. århundre og ligger i naturskjønne omgivelser. Det tar ca. en halvtime å nå dit, men vi vil oppfordre til å prøve det. Men dette er ikke det eneste klosteret på denne øya. Hydra er full av klostre (Agia Matrona og Agia Triada) og kirker, så det er verdt det å nyte landskapene innover mot midten av Hydra.

IV. Om du skulle ha tilgang til en båt er det en annen interessant anledning du ikke burde gå glipp av. Østkysten av Hydra er full av utrolige grotter.

Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)Norsk nynorsk (Norway)Polish (Poland)English (United Kingdom)

Søk

Special Offer