19
jul 11
Sist oppdatert 20. september 2011

Severdigheter

Salamina har et befolkningstall på 34160 og tilhører Attika og Pireus. Øya har to kommuner, Salamina og Ampelakia. Noen relevante opplysninger er her:

I Salamina finnes det Arkeologiske Museum (tel. (210) 46 35 372), som viser husstilen fra dette området. I Folklore Museet (tel. (210) 46 57 361) finnes lokale tradisjonelle drakter, verktøy og andre objekter. Euripides Teaterer, innviet september 1993, har sittekapasitet til 3000 og tilbyr teaterstykker, konserter og mange flere kulturelle begivenheter igjennom året.

Den tidligste arkeologiske severdigheten på øya er Ambelakia, 4 km sørøst for Salamina. Salaminas sjøkrig ble kjempet her.

Selinia befinner seg 8 km sørøst for byen. Landsbyen Moulki eller Aianteio ved sjøen, er 6 km sørvest for byen i et område med pinjeskoger. Den nylig oppdagede Evripides grotte, i Peristeria, har ikke bare interessante funn, men er også stedet der tradisjonen sier at en poet drog for å skrive sine tragedier.

Omtrent 6 km nordvest for byen er Faneromenis nonnekloster,  med store veggmaleri, en samling av kirkelige skatter, ikonmalerier og vevearbeid, i tillegg til å ta imot fremmede, fattige osv. Klosteret ble gjenbygd i det 17. århundre av Lampros Kanelos (Agios Laurentios), på stedet der han fant ikonet av jomfru Maria. Han kalte kirken Faneromeni, som betyr avsløring. Den 23. og 24. august går folk til Faneromeni for å tilbe jomfru Maria, i fra alle verdenshjørner. For informasjon: tel. (210) 46 81 940.

Når det gjelder svømming, er de beste strendene til Salamis Resti, Iliakti, Aianteio, Perani, Kiriza, Maroudi, Peristeria, Kolones, Satirli, Piriakoni og Kanakiani.

De to vindmøllene som ser utover sjøen er de to eneste som har overlevd, av de 10 som eksisterte på øya. De ble bygd på 1800-tallet. De ble brukt for å male hvete til mel.

Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)Norsk nynorsk (Norway)Polish (Poland)English (United Kingdom)

Søk

Special Offer