19
jul 11
Sist oppdatert 22. september 2011

SpetsesSpetses ligger ved inngangen til Argosbukta. Dens gamle navn var; Pityoussa, p.g.a. sine mange furutrær, som den dag i dag gir øya sitt særpreg. Spetses har en del gamle herskapshus med spesiell arkitektonisk stil.For de som liker strender, er det noen fine sand-og stein-strender.

Historie

De første beboerene på øya kom i tidlig Helladic tid (2500 - 2000 B.C.). Fra denne epoken er det noen grunnmurer, statuer m.m. i Agia Marina. I nyere tid er øya berømt for å være den første øya som deltok i uavhengighetskrigen. På Dapia Square er det den dag i dag kanoner som ble brukt i ukampen for uavhengighet. Utover dette er Spetses kjent for å gi det nødvendige bakgrunnslandskap til John Fowlers roman ”The Magus”. I så måte er det eg god ide å ha romanen med seg når man reiser rundt på øya.

Tips

Heldige er de som liker ro og fred , fordi biler er sjelden å se . Her kan du nyte andre former for transport som sykler og hest og vogn. Dette gir en spesiell sjarm til stedet. Hvis du vil reise over hele øya er den beste ideen å ta en vanntaxi eller leie en sykkel, Det går også buss til de fleste strendene på øya. Ved å ta Flying Dolphin kan du nå Naphilon og fra Spets kan du planlegge ekskusjoner til andre steder av Peloponisos.

Kommunikasjon

Hvis du går med ferja fra Poraeus , vil det ta deg minst fem timer, Tar du derimot Flying Dolphin, er turen unnagjort på halvparten av tiden. Ved å ta noen skip kan du komme frem til Agios Georges -stranda på 20 minutter.

Severdigheter

Sentrum med liv og røre ligger rundt den gamle havna. Denne havna som er preget av tre som byggemateriale, har et rikt natteliv. Verdt å se i Spetses er huset til den revolusjonære heltinnen Bouboulina, Mexishuset. Det er nå er et museum. Kirken Agia Triada (1800 tallet) kan også by på mye vakkert.

Strender

Mangel på vann på disse øyene gjør at husene er bygd rundt havna hvor skipene ankommer med vann. Så strendene på denne øya er nesten som en ørken som på landet. For de som liker solen er de mest populære strendene Agii Anargyri og Agia Paraskevi.

Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)Norsk nynorsk (Norway)Polish (Poland)English (United Kingdom)

Søk

Special Offer