19
jul 11
Sist oppdatert 21. juli 2011

Havnen

Havnen i Pireus er idag en viktig kommunikasjonsknute mellom fastlandet og øy-Hellas. Denne sentrale havnen står for 72% av den totale kortdistansetransporten av passasjerer i Hellas.

Med flere enn 12 millioner passasjerer årlig okkuperer Pireus topplasseringen over alle havner i Middelhavet, og tredjeplassen på verdensbasis. I over 30 000 skip som stopper innom årlig passerer det 13 millioner lastecontainere, og 80 000 tonn strømmer gjennom Pireus havn, noe som gjør den til et av de viktigste kontaktsentrene i Middelhavet.

Havnen i Pireus spiller en svært viktig rolle for landets økonomi. Den strategiske plasseringen i krysningen av tre kontinent - Europa, Afrika og Asia - i samspill med tidligere nevnte viktigheter, og i tillegg til EUs ekspansjon mot øst, setter Pireus i et dominerende sete innen det europeiske kontinentets transportnettverk.

Faktisk har havnen blitt styrt under legal status som korporasjon siden 2. mai 1999. En ny epoke begynner for Pireus havn.

Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)Norsk nynorsk (Norway)Polish (Poland)English (United Kingdom)

Søk

Special Offer