Home Historie Porto Leone
19
jul 11
Sist oppdatert 20. juli 2011

Porto Leone

Den siste invasjonen av goterne, gav byen nådestøtet. Stoltheten hørte fortiden til. Det var ikke noen by lenger - helt til den greske uavhengighet. Kanskje den hadde få innbyggere som hadde etterlatt få rester i det arkeologiske register. Men det som er sikkert, er at  vi hører lite om havnelivet, så hvis det var noe liv der, så var det i svært avgrenset grad.  Aktivitetn her har ikke vært vedvarende, men rent sporadisk har den bysantiske flåten benyttet seg av havnen, til like med noen av de tallrike piratene i Egeerhavet.

Byen mistet til og med sitt opprinnelige navn – det ble glemt. I 1318 ble den til Porto Leone. Dette navnet kom fra den gamle løven som lå ved havna. Løven ble stjålet i

1688 da Fr. Morozini førte en ekspedisjon mot Athen. Den ble ført til Venezia, hvor den fortsatt har tilhodssted. Porto Leone var imidlertid ikke det eneste i denne perioden. Frankerne døpte den Porto Draco, og for tyrkerene brukte fra 1456 Asian Port.

Under den Tyrkiske okkupasjon ble havna bare brukt med jevne mellomrom til handelsvirksomhet. I denne epoken var det i området Monastery av St.Spyridon (1590 ) en liten gruppe innbyggere, men det var aldri en virkelig by. Her har vært mange eiere av landområdene i byen, verken tyrkere, ottomaner eller atenere med landeiendommer her bosatte seg

Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)Norsk nynorsk (Norway)Polish (Poland)English (United Kingdom)

Søk

Special Offer